woensdag 25 november 2015

Nieuwe regeling binnenkomen en verlaten school.

Beste ouders, 


Gisterenmiddag vond een samenkomst met alle onderwijskoepels plaats op het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs, Hilde Crevits, om de heropening van de scholen op het grondgebied van het Brussels hoofdstedelijk gewest te bespreken.

Bij aanvang van dit overleg werd nog eens duidelijk verwezen naar de toespraak van premier Michel. Deze zei immers dat er geen enkele aanwijzing is dat scholen worden geviseerd. De genomen beslissingen zijn vooral te beschouwen als voorzorgsmaatregelen om het normale leven vanaf vandaag zo goed en zo kwaad als mogelijk te kunnen hervatten.

Voor alle maatregelen in verband met de terreurdreiging blijven wij de gemaakte afspraken en veiligheidsmaatregelen hanteren. In de toekomst zullen de poorten en toegangsdeuren eveneens gesloten blijven. Van zodra er geen toezicht meer is aan de poorten, gaan de poorten slotvast. 

Wie in de loop van de schooldag op school moet zijn of te laat komt, moet zich steeds aanmelden via het secretariaat. Wij dringen erop aan om uw kinderen toch tijdig naar school te brengen. 

Gelieve de kinderen die in het toezicht blijven voor en na schooltijd af te halen of te brengen via de kleuterschool indien de poort gesloten is. Deze kinderen moeten steeds aan- en afgemeld worden bij een toezichter van 3Wplus.  Indien u voor een gesloten deur zou staan tijdens het toezicht, kan u de toezichters bereiken op 0487/35.53.05 bijvoorbeeld op woensdagmiddag terwijl zij in de refter zitten. Bedankt om ons mee te steunen bij deze maatregelen. 


De politie blijft de zone in de schoolomgeving met verhoogde waakzaamheid volgen. Dit werd ons gemeld door de burgemeester. Wij hopen dat we snel met alle scholen opnieuw aan de slag kunnen om te doen waar we goed in zijn: kinderen en jongeren onderwijzen.

Vriendelijke groeten, 
Karien Roels
Directie Sint-Jozefsschool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten