maandag 23 november 2015

Verhoogd dreigingsniveau: school open, extra waakzaamheid!

Beste ouders, 

Aangezien het dreigingsniveau 3 van kracht blijft in Vlaanderen, herinnert Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits aan de eerdere aandachtspunten. Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijft het dreigingsniveau 4 gelden. Scholen en centra blijven daar morgen nog dicht. Overmorgen openen ze opnieuw, met de nodige veiligheidsmaatregelen. Voor onze school blijft de situatie ongewijzigd. Wij zijn bijgevolg morgen open. De verhoogde waakzaamheid blijft uiteraard gelden. Die aandachtspunten blijven gelden zolang het dreigingsniveau 3 van kracht is.

Concreet betekent dit dat:

* de kleuters ’s ochtends in de speelzaal blijven tot de bel gaat. De kinderen van de lagere school worden in de kleuterzaal opgevangen tot 8.25u en vertrekken dan onder toezicht naar de lagere school. 
* de schoolpoort en de toegangsdeuren 10 minuten na de bel slotvast gaan. Vanaf dan kunnen jullie aanmelden via het secretariaat. 
* de kinderen die naar huis gaan ’s middags en ’s avonds kunnen afgehaald worden op de gebruikelijke plaatsen. Daar zal steeds toezicht zijn aan de deur of de poort.
* de kinderen tijdens deze fase enkel op een deel van de speelplaats spelen dat goed te overzien is. 
* de kinderen die naar de studie gaan, kunnen afgehaald worden aan de refterdeur van de lagere school. Wanneer de poort gesloten is, gebruiken de ouders de ingang langs de kleuterschool. 

Wij doen er alles aan om de veiligheid van iedereen te garanderen. Als de school open blijft is er geen acuut gevaar. Hoe alerter, waakzamer, beter voorbereid we zijn, hoe minder kwetsbaar we ook zijn.
De school neemt extra maatregelen zoals: extra beveiliging van de in- en uitgang, alert zijn voor personen die niet thuishoren op school, schoolpoort en toegangsdeuren afsluiten zodra de schooldag is gestart, geen uitstappen naar Brussel … Wij volgen de richtlijnen op die de minister, na overleg met de veiligheidsdiensten, formuleert.
Wij werken nauw samen met de lokale politie en de burgemeester van Wemmel. Extra stadswacht wordt ingezet en de politie patrouilleert frequent.
Ongeruste ouders kunnen er steeds terecht met hun vragen op het nummer van de directie: Karien Roels 0473/21.38.48 
Wij spelen als school kort op de bal en volgen de situatie nauwlettend. Via de website zorgen we voor een snelle en duidelijke communicatie. 
Wij danken jullie voor het begrip en engagement in deze uitzonderlijke omstandigheden.

Vriendelijke groeten, 
Karien Roels
Directie Sint-Jozefsschool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten